• вт. мар. 28th, 2023

BG Financier

инвестиция в криптовалути и акции - опознайте света на финансите

Търговия с криптовалути

  • Home
  • Търговия с криптовалути

От BG Financier ще Ви предоставим базовите познания за търговия с криптовалути. Ще се научите да разпознанвате термините, маханизмите на взаимодействие, да четете графики и прогнозирате резултати. За всеки е важно да заложи ясни и реалистични цели, базирани на Вашата информираност и познания. Не спирайте да се образовате и преценяйте риска.

Ако сега се впускате в света на крипто инвестициите, от BG Financier имаме за цел да отговорим на въпросите, които си задава всеки начинаещ. Препоръчваме Ви да ползвате търсачката в сайта, за да достъпвате бързо релевантни на Вашите ключови думи статии.

Как да започнем и за какво трябва да внимаваме.

Криптовалути като Биткойн и Етериумhttps://bgfinancier.com/?p=197 генерират голям интерес от страна на потенциални инвеститори.

Но преди да преминете към крипто борса, е важно да разберете в какво инвестирате, възможностите и клопките.

Това упътване за начинаещи крипто инвеститори има за цел да Ви даде информацията, от която се нуждаете, включително:

  • Какво е криптовалута?
  • Как да купувате и продавате криптовалута
  • В коя криптовалута да инвестирате
  • Рисковете от инвестиране в криптовалута

Какво е криптовалута?

Криптовалутата е цифрова валута, която не е свързана с никоя държава или правителство.

Вместо това, записи за собственост се съхраняват в компютъризирани бази данни, защитени със сложна криптография, използваща блокчейн технология.

Криптовалутите могат да се използват за закупуване на ежедневни артикули в някои магазини, но по-често се търгуват като цифрови активи и начин за инвестиция.

Впечатляващи печалби могат да бъдат направени чрез покупка и продажба на борси за криптовалути, но цените са нестабилни ие можете да загубите пари. Не инвестирайте повече, отколкото сте готови да загубите и диверсифицирайте.

Какво причинява колебанията в цените на криптовалутите?

Както всички финансови пазари, криптовалутата се движи нагоре и надолу. Пазарът на криптовалути се различава от фондовия пазар по степента на волатилност, тъй като цените се движат много бързо.

Тези колебания могат да бъдат плашещи, но за някои инвеститори те са ключът към правенето на пари с криптовалута. Затова е важно да да разберем какво кара цените да се движат.

Ето някои от основните катализатори за промени в цените:

  • Медийно отразяване: Крипто търговците са запалени читатели на отразяването в пресата за техните монети. Положителните или отрицателните новини могат да ги накарат да купуват или продават, като раздвижват пазара много бързо.
  • Интеграция: Криптовалутите стават все по-масови като средство за размяна и закупуване на стоки. Тъй като те се приемат от все повече търговски обекти и са интегрирани в банкови и платежни системи, цените имат тенденция да се покачват.
  • По-широки събития: Политическите събития и правителствените решения, свързани с криптовалутите, също движат пазара. Например, когато Китай въведе по-строги правила за копаене на биткойни, цената на валутата падна драстично. Ел Салвадор от своя страна прие Биткойн за легитимна разплащателна валута.

Какви стратегии за крипто търговия има?

Инвеститорите, които се опитват да правят пари, търгувайки с криптовалути, имат много различни стратегии.

Някои от основните са както следва:

Дневна търговия (day traiding)
Това е бърза форма на търговия с криптовалути, при която трейдъри купуват и продават криптовалути в рамките на един ден, като се опитват да печелят от краткосрочните движения на цените.

Това обаче може да не е подходящ начин за търговия с крипто за начинаещи, защото съществува значителен риск от загуба, когато се опитвате да определите тренда на пазара.

Хеджиране (Hedging)

Хеджирането – когато една от Вашите инвестиции анулира част или целия риск от загуби с друга – стратегия, използвана от някои крипто търговци, които искат да инвестират част от капитала си, но да не са прекалено изложени на променливи движения.

Можете да хеджирате криптовалути, като използвате финансови инструменти като договори за разлика или фючърси. Те ефективно ви позволяват да залагате на бъдещата цена на валутите.

Това е сложна стратегия, която трябва да се използва само, ако разбирате точно какво правите.

Дългосрочна инвестиция (HODLing)

При традиционните инвестиции е обичайно инвеститорите да приемат това, което е известно като стратегия за купуване и задържане. Може да звучи скучно, но дългосрочните инвестиции са най-безопасния метод за печалба в криптото.

Трендова търговия (Trend trading)
Трендовата търговия е когато крипто инвеститорите решават да купуват или продават определени валути въз основа на това дали цената им се движи нагоре или надолу.

Има много теории за това как да се идентифицира тренда или кога той ще се промени. Основната концепция е, че тези търговци на криптовалути купуват когато цената се вдига и продават, когато ще падне.

В кои криптовалути трябва да инвестирам?

Биткойн и Етериум са едни от най-известните криптовалути, но освен тях има още хиляди, от които да избирате.

Изборът на подходящата за Вас криптовалута ще включва редица фактори. Фундаменталният анализ определя присъщата стойност на актива.

Вие също трябва да вземете предвид управлението на риска. Разгледайте факторите, които могат да представляват заплаха за Вашата инвестиция и се опитайте да намалите риска или да разберете колко потенциално можете да загубите.

Много хора са привлечени от идеята за нова световна валута, за която се смята, че се основава на алтруистичната идея за по-справедливо разпределение на богатството. Понци схема ли е фиатната система и как Етериум и Биткойн могат да решат световните финансови проблеми ще разгледаме в други статии.

Какви са рисковете от криптовалутата?

Тези, които търгуват с криптовалута, трябва да са наясно с рисковете. Както бе споменато по-горе, криптовалутите са волатилни и цената може да падне бързо. Други опасности включват възможността да загубите всичките си пари от измамници (scammer), ако не сте се запознали предварително с методите да се предпазите.

Загубата на паролата Ви към цифровия портфейл също е риск. В някои от статиите ще разгледаме подробно всички нужни стъпки, за да не допускате тези грешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *